3 yksinkertaista askelta kuinka saat lapsesi harrastusmaksut kuriin

Harrastusmaksujen vankina - kuinka selvitä ulos

Painitko ongelman kanssa, jossa lapsesi harrastusmaksuja tipahtelee tuon tuosta sähköpostiisi tai postilaatikkoosi ja joudut miettimään miten tästä taas selvitään? Muitakin laskuja olisi odottamassa ja samalla mietit, että olisi kiva kun edes jotakin jäisi sivuun esimerkiksi perheen yhteistä lomareissua varten. Et takuulla ole yksin tällaisten ajatusten parissa. Mikäli aihe tuottaa sinulle päänvaivaa, niin tästä artikkelista voisi olla sinulle hyötyä. Me vanhempina haluamme mahdollistaa lapsemme harrastamisen ja tukea sitä, mutta samalla monet kokevat sen olevan kallista ja jollakin tapaa kokevat olevan lapsensa harrastusmaksujen vankina.

harrastusmaksut kuriin

1. Puhalla yhteiseen hiileen - yhdessä iloa kaikille

Olemmeko unohtaneet miten paljon hyvää voimme saada aikaan kun teemme asioita yhdessä, vai tyydymmekö vain siihen, että riittää kun tuon ja haen lapseni treeneistä ja murehdin myöhemmin eräpäivän lähestyessä maksuista. Jälkimmäinen on tietysti helppoa, mutta aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa monelle. Jälkimmäisestä on myös tullut kasvava trendi, mutta onko se todella tilanne jossa haluamme olla. Voisimmeko palata takaisin siihen aikaan, jossa yhteisen hyvän eteen tekeminen oli enemmänkin sääntö kuin poikkeus. 

Talkoo, varainhankinta tai muu yhteinen tekeminen ei tarvitse olla tylsää. Niiden avulla ryhmä pystyy mahdollistamaan jokaisen harrastajan mukana pysymisen, eikä kenenkään tarvitsisi tuskailla lapsensa harrastamisen vuoksi, vaan sen kuuluisi tuottaa iloa ihan jokaiselle. Jokaisen ryhmässä harrastavan lapsen mukana olo ja pysyminen siinä on koko ryhmän kannalta tärkeää.

Varainhankinta voidaan rakentaa joko niin, että kaikki menee tasapuolisesti koko ryhmän käytettäväksi, tai sitten niin, että esimerkiksi puolet kunkin panoksesta menee yhteiseen pottiin ja toinen puolikas kyseisen harrastajan hyväksi. Toinen puolikas voidaan sitten hyödyntää esimerksiksi joukkuemaksuissa tai muussa vastaavassa, jolloin osa hyödystä tulee suoraan harrastajalle työpanoksesta riippuen. Molemmat tavat ovat tehokkaita, kunhan vain asiasta etukäteen ryhmän kanssa sovitaan kunkin asian kohdalla.

2. Tee suunnitelma koko kaudeksi

Suunnitelman laatiminen helpottaa kokonaisuuden hahmottamista ja auttaa pysymään siinä. Voitte yhdessä ryhmän kanssa pohtia minkälainen suunnitelma sopisi juuri teille parhaiten ja minkälaisia kuluja teillä on tiedossa. Onko teillä tiedossa tai suunnitelmissa matkoja? Tarvitaanko siihen yöpymisiä, kuljetusta, osallistumismaksuja tai muuta vastavaa. Onko teillä kuluja harrastustilojen käytöstä? Entä varusteista tai vaatteista? Kaikesta tällaisesta koituu yllättävänkin suuret kustannukset, mutta laatimalla hyvä varainhankinnan suunnitelma voidaan harrastamisen kulut saada pysymään maltillisina tai jopa täysin ilmaisina. 

Varainhankinta voi esimerkiksi koostua pihakirppiksestä, talkootyöstä, varainhankinnasta tuotteita myymällä, kioskin pitämisestä, sponsoroinneista tai leivonnaisten myynnistä. Alla esimerkki varainhankinnan suunnitelmasta, jota voi osaksi tai kokonaan hyödyntää mallina, mutta kuitenkin pitämällä mielessä, että se olisi juuri sellainen, joka sopii teille ja vastaa teidän ryhmän tarpeita.

Varainhankinta suunnitelma

Teidän ryhmän omiin tarpeisiinne tehdyn suunnitelman laatimisen jälkeen valitsette henkilön tai henkilöt, jotka koordinoivat kauden varainhankintaanne ja huolehtii sen toteutumisesta. Tällä varmistatte sen, että suunnitelma toteutuu onnistuneesti ja että siinä pysytään. Tehtävät voi myös jakaa esimerkiksi niin, että yksi huolehtii talkoista, yksi tuotteiden myynnistä, yksi kioskista ja niin edelleen.  

Kioskia voi pitää esimerkiksi jossakin teidän järjestämässä tapahtumassa ja samaan yhteyteen voi vaikkapa myös liittää kirppismyynnin. Mikäli ryhmänne myy samalla varainhankinta tuotteita, niin tapahtumassa kannattaa ehdottomasti myydä myös näitä. Talkootyöt voi esimerkiksi olla haravointi, inventaario, ikkunoiden pesu… Sponsoreita kannattaa kysellä paikallisilta yrityksiltä ja leivonnaisten myynti sijoittaa lähelle joitakin pyhiä, vaikkakin leivonnaiset myyvät yleensä melko hyvin ajankohdasta riippumatta.

Yllättävän moni on valmis tukemaan ryhmiä, kunhan vain heiltä kysyy tai he saavat mahdollisuuden tähän. Myytävien tuotteiden kohdalla harva kieltäytyy, mikäli tuotteet ovat sellaisia, joita he oikeasti muutoinkin ostaisivat ja hinnat kohtaavat mistä tahansa muualta ostettaessa. Joukkuekassalla löytyy hyviä tuotteita juuri tällaiseen myyntiin, ja kun myyntiä ei tarvitse rajoittaa yhteen tiettyyn, vaan voi valita kaksi erityyppistä, niin silloin yleensä asiakkaalle kuin asiakkaalle löytyy jotakin mielenkiintoista. Esimerkkinä Joukkuekassan valikoimasta voi yhdistää PaaPii Design & GP Batteries.  PaaPii Design on kotimainen yritys, joiden valikoimasta Joukkuekassalla on ihastuttavat, aurinkoenergialla valmistetut, pipot, tuubihuivit ja pannat. Tämän kun yhdistää GP Batteriesin ympäristöystävällisiin tuotteisiin, niin ei voi kovin mönkään mennä, vaan silloin lähes kaikille löytyy jotakin heitä puhuttelevaa. Harva ihminen on sellainen, joka ei käytä ladattavia akkuja tai paristoja, vaikka pipolle, tuubihuiville tai pannalle ei olisi niin suurta tarvetta. 

3. Toistolla pysyvää toimintamallia

Nyt kun teillä on laadittuna toimiva varainhankinta malli, niin voitte hyödyntää sitä kaudesta toiseen. Näin varoja kertyy säännöllisesti ja rutiinilla ja kaikilla ryhmän harrastajilla on mahdollista jatkaa ryhmänne toiminnassa.

Alla esiteltynä konkreettisia esimerkkejä mitä varainhankinnoillanne voitte ansaita ja miten siitä voi teille olla hyötyä. Esimerkit ovat vain kuvitteellisia ja ansionne riippuu ryhmän koosta ja tavoitteista.

varainhankinta

Mikäli yllä olevat varainhankinnat toteuttaa kaksi kertaa kauden aikana olisi kauden kuvitteellinen esimerkkiansio 7600€

Mitä näillä rahoilla voi sitten esimerkiksi kustantaa, joita yleensä kustannetaan harrastajilta kerättävillä harrastusmaksuilla. Alla konkreettinen kuvitteellinen esimerkki mitä kuluja teillä voi esimerkiksi olla.

varainhankinta

Kuvitellaan, että teidän ryhmän koko on 15 ja yllä olevat ovat teidän kauden kokonaiskulut. Mitä hyötyä esimerkki varainhankinnan ansioilla teidän ryhmänne harrastajille sitten voi olla?

A: Mikäli toteutatte sen kerran kauden aikana.

B: Mikäli toteutatte sen kahdesti kauden aikana.

Toivottavasti artikkelista on teille hyötyä ja mikäli teitä kiinnostaa varainhankinta tuotteita myymällä, niin käy kurkkaamassa Joukkuekassan verkkosivut täältä tai Facebook -sivut täältä. Tuotteiden myynnin pääsette aloittamaan tästä.

 

Iloisia hetkiä harrastamisen parissa!

 

Toivottaen, 

Joukkuekassa

Jaa tämä sivu:
Tags: No tags

Comments are closed.